Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

CERN: Βρέθηκε το σωματίδιο του Θεού!!

CERN: Βρέθηκε το σωματίδιο του Θεού; Πολύ κοντά σε ανακοινώσεις μετά από έρευνες δεκαετιών για την ύπαρξη του γνωστού «σωματιδίου του Θεού» ή ορθότερα “το σωματίδιο Θεός” όπως το αποκαλούν, είναι ερευνητές του Cern!


Ο CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών) στον οποίο ανήκει ο LHC, έχει ανακοινώσει ότι την Τετάρτη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη για να ανακοινωθούν οι τελευταίες ανακαλύψεις από τα πειράματα για την αναζήτηση του μποζονίου του Χιγκς. Στην επιστημονική κοινότητα κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι πρόκειται να γίνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση.

Ίσως ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή για την επιστήμη. Το Μποζόνιο του Higgs είναι ο παράγοντας που φέρεται να έδωσε μάζα και ενέργεια μετά το «Big Bang» και τη δημιουργία το Σύμπαντος, πριν 13,7 δισ. χρόνια.
Ενώ θεωρητικά είχε αποδειχθεί η παρουσία του, η βεβαιότητα, ύπαρξης του σωματιδίου Higgs και σε πειραματικό επίπεδο βασανίζει την επιστημονική κοινότητα από το 1960.
Ονομάζεται και «Σωματίδιο Θεός», επιστημονικά το Μποζόνιο του Higgs, στην ουσία «Σωματίδιο της αρχής του παντός».


Μέχρι τώρα η μη απόδειξη της ύπαρξης του  σωματίδιου Χιγκς (Higgs Boson), ήταν ένας από τους 'χαμένους κρίκους' του Καθιερωμένου Μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής. Η πειραματική παρατήρηση του σωματιδίου Χιγκς θα ερμηνεύσει πώς τα υπόλοιπα στοιχειώδη σωματίδια αποκτούν μάζα κατά το μοντέλο Χιγκς.
Η τυχόν επαλήθευση της ύπαρξης του μποζονίου Χίγκς θα αποτελέσει και ένα πολύ σημαντικό βήμα στην αναζήτηση μίας Μεγάλης Ενοποιημένης Θεωρίας ,που προσπαθεί να ενοποιήσει τρεις από τις τέσσερις Θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις: τον ηλεκτρομαγνητισμό, την ισχυρή αλληλεπίδραση, και την ασθενή αλληλεπίδραση. Το μποζόνιο Χίγκς μπορεί επίσης να βοηθήσει να εξηγηθεί γιατί η απομείνουσα αλληλεπίδραση, η βαρύτητα, είναι τόσο ασθενής σε σύγκριση με τις άλλες τρεις.


Θεωρητικά πάντα, η αποκάλυψη της ύπαρξής του θα ισοδυναμούσε με το απόλυτο ραντεβού της ανθρωπότητας με το Θεό.Είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη μιας και «όλη η φυσική από την αρχή του 20ού αιώνα βασίζεται σε αυτό» σύμφωνα με τον Βέλγο φυσικό, καθηγητής του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών ULB, Φρανσουά Ενγκλέρ.


Higgs-candidate











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...