Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΤΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩ!!!!!ΔΕΙΤΕ!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!

«Τη Μεγάλη Πέμπτη, πριν από 1980 χρόνια περίπου, καταβλήθηκε το πιο διάσημο ποσό στην ιστορία της ανθρωπότητας: η αμοιβή του Ιούδα έναντι της προδοσίας στον Ιησού Χριστό.
Τα «τριάκοντα αργύρια» στα οποία αναφέρεται η Καινή Διαθήκη ακούγονται σαν μικρό ποσό. Και σίγουρα, αν υπολογίζει κανείς ότι με αυτά πουλήθηκε μια ζωή. Ήταν όμως όντως λίγα τα λεφτά; Πόσα άξιζαν, πόσα αξίζουν αυτά τα «αργύρια»; Και: Υπήρχε καθόλου αυτό το νόμισμα;
Στην παλιά εκδοχή της Βίβλου, που ήταν γραμμένη στα αρχαία ελληνικά, η λέξη «αργύρια» είναι συνώνυμη με τα ασημένια κέρματα. Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι επρόκειτο για τα λεγόμενα Σέκελ της Τύρου (αργυρά τετράδραχμα), που είχαν βάρος 15 γραμμάρια το καθένα. Αναλόγως της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, ένα τέτοιο κέρμα αξίζει σήμερα από 200 έως 500 ευρώ.

Οι νομισματικοί ιστορικοί δυσκολεύονται να αναλύσουν την αγοραστική δύναμη του αργυρίου σε σχέση με «καλάθι» καταναλωτικών ειδών των Αρχαίων Ρωμαίων, καθώς οι κοινοί θνητοί έκαναν εμπόριο με φυσικούς πόρους: δέκα ουγκιές λαδιού για παράδειγμα έναντι ενός ζεύγους σανδαλιών. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως, αν μπορεί να συγκριθεί το αργύριο εκείνης της εποχής με τα σημερινά νομίσματα, τότε μιλάμε για τριακόσια έως τετρακόσια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί με την τιμή ενός Σέκελ της Τύρου.
Επομένως, ο Ιούδας εισέπραξε ένα ποσό που μεταφράζεται σε 10.000 ευρώ περίπου. Με αυτά μπορεί να αγοράσει κάποιος ένα μικρό αυτοκίνητο σήμερα»!

2 σχόλια :

  1. .....αν σκεφθεί κανείς πως ο Ιούδας με αυτό το ποσό αγόρασε ένα χωράφι , το ποσό σε σημερινές τιμές δεν θα ήταν πάνω από 3 έως 4 χιλιάδες ευρώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δημητριος τζιακάς5 Μαρτίου 2017 - 12:16 π.μ.

    ..τα λεφτα ηταν λιγα και ο Ιούδας ηταν πλούσιος απο την πόλη κεριώθ(ισκαριώτης),δεν ταχε ανάγκη,ηθελε να υμνήσει τον αγαπημένο του δάσκαλο, να αναδείξει τη θεότητα του στους άλλους.Λατρευε τον Ιησού και ηθελε να δει την ανάσταση του πανω στον σταυρό, οταν ο Ιησούς πέθανε, τοτε μετανιωσε για τον τρόπο που προσέγγισε το θεμα και κρεμάστηκε, δεν ηταν προδότης, υμνητής του θεού ηταν όπως αλλωστε ηταν και το ονομά του(judah)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...