Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Σουηδία: Δισεκατομμυριούχος για... δύο ώρες



Ένα τραπεζικό λάθος παραλίγο να αλλάξει τη ζωή ενός Σουηδού που κέρδισε το Όσκαρ τύχης και ατυχίας μαζί, μέσα σε μόλις 120 λεπτά.
Πολυεκατομμυριούχος αλλά μόνο για δυο ώρες έγινε ένας 50χρονος Σουηδός, ο τραπεζικός λογαριασμός του οποίου "γέμισε", χωρίς κανείς να καταλάβει το πώς.

"Ήθελα μόνο να δω αν είχα στο λογαριασμό μου αρκετά χρήματα για να κάνω τα ψώνια της ημέρας", είπε ο Άντερς Λόμπεργκ, από το Έστερσουντ της κεντρικής Σουηδίας, στην εφημερίδα "Expressen".
Ο 50χρονος χρησιμοποίησε την υπηρεσία Internet Banking της τράπεζας του για να ελέγξει το υπόλοιπο του λογαριασμού και κυριολεκτικά... ζαλίστηκε από αυτό που είδε. Ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε 6,206 δισεκατομμύρια κορώνες ή 724 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να "σώσει" την εικόνα στον υπολογιστή του κάνοντας print screen.
Ο Λόμπεργκ άρχισε κατόπιν να σκέφτεται αν θα έπρεπε να μεταφέρει το ποσό σε άλλο λογαριασμό και τι θα μπορούσε να κάνει στη ζωή του με τόσα χρήματα. Ονειρεύτηκε μάλιστα "να αγοράσει ένα κότερο και να ταξιδέψει στην Καραϊβική".
Δυστυχώς για αυτόν, το όνειρο έσβησε γρήγορα. Μετά από δυο ώρες, τα χρήματα εξανεμίστηκαν και ο λογαριασμός του έδειξε και πάλι τα φυσιολογικά, χαμηλά έσοδά του.
Η εκπρόσωπος της τράπεζας Swedbank, Άννα Σούντμπλαντ, δήλωσε ότι κατανοεί το δράμα του Λόμπεργκ αλλά δεν γνωρίζει πώς έγινε το λάθος. "Ίσως να ήταν κάποια άλλη τράπεζα που μετέφερε το ποσό. Δεν προέρχεται αναγκαστικά από εμάς", πρόσθεσε βάζοντας ταφόπλακα στο όνειρο του 50χρονου Λόμπεργκ. Η ψυχραιμία του πάντως, τον γλίτωσε από το εγκεφαλικό, είτε από χαρά, είτε από λύπη...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...