Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Εξιχνιάστηκε υπόθεση υποβολής πλαστών μηχανογραφικών για τις πανελλαδικές


Αθήνα
Δύο πλαστά μηχανογραφικά υποψηφίων εντόπισε το Τμήμα Δίωξης 
Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Μετά από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δύο άνδρες 50 και 55 ετών χρησιμοποίησαν τους κωδικούς δύο νεαρών υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για να υποβάλουν στην θέση τους τα μηχανογραφικά τους.

H αστυνομία ερευνά την υπόθεση, ενώ το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα αναζητήσει τεχνική λύση προκειμένου να υποβληθούν εκ νέου από τους υποψηφίους τα κανονικά μηχανογραφικά τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των αστυνομικών Αρχών, έπειτα από ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα «ίχνη» των ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέσω των οποίων υποβλήθηκαν οι πλαστές δηλώσεις των μηχανογραφικών δελτίων.

Ετσι, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο ανδρών για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή. Για την υπόθεση αυτή υπεβλήθη, προ ημερών, μήνυση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δύο 18χρονους νεαρούς τελειόφοιτους Λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα.

Οι δύο νεαροί κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλλουν μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλει στη θέση τους πλαστά μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Ακολούθησε σχετική αλληλογραφία με το υπουργείο Παιδείας και στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν, κατόπιν ψηφιακής ανάλυσης, ως κάτοχοι των ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων οι δύο εμπλεκόμενοι ημεδαποί, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών της υποκλοπής και της ηλεκτρονικής απάτης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...