Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Προχωρά το σχέδιο για τα ποδήλατα στο κέντρο

Προχωρά το σχέδιο για τα ποδήλατα στο κέντρο
Πρόσκληση ενδιαφέροντος απηύθυνε ο Δήμος Αθηναίων για την εγκατάσταση και λειτουργία...
κοινόχρηστων ποδηλάτων στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων Ο στόχος του προγράμματος είναι η σταδιακή μείωση της χρήσης των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με το σχέδιο το οποίο υπάρχει εδώ και καιρό τα ποδήλατα θα βρίσκονται σε όλο το εμπορικό και ιστορικό κέντρο, σε τουλάχιστον 70 σταθμούς, καλύπτοντας το κέντρο, από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια καθώς και την περιοχή του Ψυρρή.

Υπάρχει η πιθανότητα να εγκατασταθούν ποδήλατα και στους σταθμούς του Μετρό, ως συμπλήρωμα των συγκοινωνιών, όπως επίσης και έξω από αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και πανεπιστήμια Αυτό που εξετάζεται τώρα είναι το κόστος για την ενοικίαση τους αλλά και ο τρόπος καταβολής του αντιτίμου για τη χρήση τους. Ο Δήμος Αθηναίων εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να είναι διαθέσιμα τα ποδήλατα και στους τουρίστες με την έκδοση εβδομαδιαίας κάρτας.

Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει προτάσεις για την εγκατάσταση και Λειτουργία Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων στο Δήμο. Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα υποβολής πρότασης, εγγράφονται στον κατάλογο των συμμετεχόντων και παραλαμβάνουν το σχετικό φάκελο. Η εγγραφή μπορεί να γίνεται είτε μέσω του δημοτικού ιστοχώρου (www.cityofathens.gr ) είτε στα γραφεία του Δήμου Αθηναίων, Λιοσίων 22, 6ος όροφος .

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...