Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

«Φταίει ο μετεωρολόγος», λένε οι Βέλγοι για την πτώση του τουρισμού!!!!


Καταστροφική για τη δουλειά τους χαρακτηρίζουν τη μετεωρολογική πρόβλεψη οι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού
Προσθήκη λεζάντας


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Με μηνύσεις εναντίον των μετεωρολόγων απειλούν ξενοδόχοι και εστιάτορες στο Βέλγιο, καθώς αποδίδουν την πτώση στον τουριστικό τομέα στις δυσμενείς προβλέψεις τους για τον καιρό.


Οι Βέλγοι επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό υποστηρίζουν ότι ήταν καταστροφική για τη δουλειά τους η πρόβλεψη της ιδιωτικής μετεωρολογικής υπηρεσίας Meteo Belgique, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Σύμφωνα με αυτήν, τον Ιούλιο η θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή για την εποχή, καθώς ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς μόνο για πέντε ημέρες, ενώ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ο καιρός θα είναι κακός.

«Αυτές οι προβλέψεις είναι αντιεπιστημονικές. Προέβλεψαν κακό καιρό για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου και αμέσως είχαμε ακυρώσεις» δήλωσε ο Ντάνιελ Ντεσπιγκελάρε από το παραθαλάσσιο θέρετρο Κνόκε-Χάιστ.

Μέλη της τοπικής ομοσπονδίας ξενοδόχων και εστιατόρων εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Στα 65 χιλιόμετρα της ακτογραμμής του Βελγίου ο τουρισμός αποφέρει κάθε χρόνο 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ένα τρίτο από αυτά είναι τα έσοδα που καταγράφονται μόνο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

«Δεν βλέπω να γίνεται κάτι παρόμοιο στη Γαλλία, εκεί [οι μετεωρολόγοι] δεν λένε: θα έχει κακοκαιρία στην Κυανή Ακτή, την Προβηγκία και τα Πυρηναία, επομένως πηγαίνετε διακοπές στο Λούξορ, το Μαρακές και την Τζέρμπα» είπε ο Χέερτ Χόορενς, στέλεχος της υπηρεσίας τουρισμού στο Βέστοερ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...