Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Δείτε πως μετέτρεψε αυτό το αυτοκίνητο σε μοτοσικλέτα!




Όταν ο γάλλος μηχανικός, Emile Leray,   εγκλωβίστηκε στην έρημο..  
του Μαρόκο, το 1992, επειδή είχε παρουσιάσει βλάβη το αυτοκίνητο του, αποφάσισε πως θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει ζωντανός στο πολιτισμό.



Και τελικά τα κατάφερε με μια διαφυγή που θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

Ο 42χρονος οδηγούσε μέσα στην έρημο, ξεκινώντας από την πόλη Ταν-Ταν του Μαρόκο.

Στη πορεία, τον σταμάτησαν σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο και τον ενημέρωσαν πως δεν επιτρεπόταν να οδηγήσει παραπέρα. Ωστόσο, ο Emile αποφάσισε να περιηγηθεί στην απαγορευμένη περιοχή, παρά τις προειδοποιήσεις των στρατιωτικών.

Βγήκε εκτός δρόμου, και το πετρώδες και ανώμαλο έδαφος προκάλεσε προβλήματα στο όχημα του, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να προσκρούσει σε έναν βράχο. Το ψαλίδι και ο άξονας των τροχών έσπασαν και το αυτοκίνητο δεν μπορούσε πλέον να κινηθεί. Ο 42χρονος μηχανικός δεν πτοήθηκε.
Αποσυναρμολόγησε το αυτοκίνητο του και δημιούργησε μια αυτοσχέδια μοτοσικλέτα. Χρησιμοποίησε τον οπίσθιο προφυλακτήρα ως κάθισμα και τοποθέτησε τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων στη μέση για να δημιουργήσει ένα όχημα, το οποίο θα ήταν σε θέση να τον μεταφέρει σε ένα ασφαλές μέρος.
Με το κοντινότερο χωριό να βρίσκεται σε απόσταση 32 χιλιομέτρων, ο Emile ήξερε πως δεν θα τα κατάφερνε πεζός. Ευτυχώς, είχε μαζί του αρκετό νερό, μερικά εργαλεία και ένα σιδεροπρίονο.

«Δεν θα τα κατάφερνα πεζός. Ήταν πολύ μακριά το κοντινότερο χωριό. Έθεσα, λοιπόν, τον εαυτό μου στο “survival mode”. Ευτυχώς, είχα μαζί μου νερό και φαγητό. Η κατασκευή διήρκησε 12 μέρες», δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Times.

 ΠΗΓΗ: NEWSBEAST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...