Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Ο Αντώνης Σαμαράς επιστρέφει στο Μαξίμου

Ο Αντώνης Σαμαράς επιστρέφει στο ΜαξίμουΜήνυμα αποφασιστικότητας στις Βρυξέλλες θα στείλει ο πρωθυπουργός – Προτεραιότητα οι αποκρατικοποιήσεις


Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται η επιστροφή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι θεράποντες ιατροί του έκριναν ότι η ανάρρωση είναι ικανοποιητική, ωστόσο του συνέστησαν προσοχή και προσήλωση στις οδηγίες που του έχουν δώσει.
Ο πρωθυπουργός θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να βρεθεί την Πέμπτη στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει ζητήσει απάντηση από τις νομικές υπηρεσίες της Βουλής για το χρονικό όριο εντός του οποίου μπορούν να γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Ένα άλλο ζήτημα αφορά στο χρόνο ορκωμοσίας του κ. Γιάννη Στουρνάρα.
Διαδοχικές επαφές
Πάντως, ο κ. Σαμαράς είχε διαδοχικές συναντήσεις με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς της κυβέρνησης και έδωσε εντολή να μην υπάρξει χαλάρωση στο κυβερνητικό έργο. Τη Δευτέρα, οι υπουργοί θα υποβάλλουν τι ς προτάσεις τους στο πρωθυπουργικό γραφείο, σχετικά με την κατανομή των αρμοδιοτήτων στα υπουργεία τους.
Στόχος του πρωθυπουργού είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Παράλληλα, θα θελήσει να επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας σε Βρυξέλλες και τρόικα.

Πηγή  http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...