Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΣΟΚ:BINTEO ΟΡΚΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ!

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα σοκαριστικό βίντεο με μία όρκα να πιάνει τον εκπαιδευτή της από το πόδι, να τον βυθίζει κάτω από το νερό με...






διαλείμματα και να τον κρατά στα δόντια της για δεκαπέντε ολόκληρα λεπτά. Το περιστατικό είχε γίνει το 2006 και δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της δικαστικής μάχης κατά του ενυδρείου SeaWorld στο Σαν Ντιέγκο μεταξύ άλλων για έκθεση των εκπαιδευτών σε κίνδυνο. 




Η «επίθεση» της φάλαινας Kasatka στον εκπαιδευτή Ken Peters καταγράφεται στο 15λεπτο βίντεο, το οποίο ο δικαστής χαρακτήρισε ανατριχιαστικό. Στο βίντεο φαίνεται η Kasatka να αρπάζει το πόδι του Peters και να τον βυθίζει για μεγάλα χρονικά διαστήματα κάτω από το νερό. Κάποια στιγμή ο εκπαιδευτής, που παραμένει εντυπωσιακά ήρεμος, καταφέρνει να απελευθερώσει το πόδι του και τελικά γλιτώνει περνώντας το προστατευτικό δίχτυ.



Επρόκειτο για την τρίτη επίθεση της Kasatka. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου «Death at SeaWorld» David Kirby, η φάλαινα έκανε τις καλά υπολογισμένες κινήσεις ακολουθώντας το ένστικτο του θηρευτή. Τονίζει μάλιστα πως η Kasatka κρατούσε με προσοχή τον Peters στο κέντρο της πισίνας, μακριά από τους άλλους εκπαιδευτές που επιχειρούσαν να τον βοηθήσουν.



Καταλογίζεται στο SeaWorld πως ήθελε να υποβαθμίσει το περιστατικό. «Αυτά συμβαίνουν, είναι φάλαινες δολοφόνοι, επέλεξε να εκφράσει τα συναισθήματά της με έναν άτυχο τρόπο», είχε δηλώσει ο επικεφαλής των εκπαιδευτών. Ο συγγραφέας του «Death at SeaWorld» αναφέρει πως ενδεχομένως η Kasatka να είχε τη συμπεριφορά αυτή επειδή άκουγε τις «κραυγές» του 2χρονου μικρού της από μία άλλη πισίνα.



Ο Peters τη γλίτωσε μόνο με ένα σπασμένο πόδι και ορκίστηκε να μην ξανακολυμπήσει με την Kasatka ποτέ. Ο David Kirby σημειώνει στο βιβλίο του πως η θνησιμότητα των φαλαινών σε αιχμαλωσία είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτές που ζουν στον βορειοδυτικό Ειρηνικό. Την ώρα που δεν έχει καταγραφεί επιθετική συμπεριφορά όρκας σε βάρος ανθρώπου στον ωκεανό, στα ενυδρεία δεν είναι κάτι ασύνηθες.



Με δώδεκα εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο στις τρεις εγκαταστάσεις του, το SeaWorld είχε συγκλονιστεί από την επίθεση της φάλαινας Tilikum στην εκπαιδεύτρια Dawn Brancheu το 2010. Η φάλαινα την άρπαξε από την αλογοουρά, του έσκισε το σκαλπ και τον ακρωτηρίασε. Μετά τους νέους κανονισμούς που απαγορεύουν το κολύμπι των εκπαιδευτών με τις όρκες το SeaWorld έχει καταρτίσει μία διαδικασία ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιος πέσει στο νερό.







http://www.to-gamato.com/2012/07/blog-post_1601.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...